Укључење у програм - Телефон: 011/409 22 84 Скајп адреса: snaga.naroda2

naslovna paypal2

Подржите радио

Обавезно је унети износ дoнације: ДОНИРАЈТЕ ОВДЕ

:

Facebook

Пратите нас

joomla social media module

 

 

У потпуности и са усхићењем подржавамо предлог и иницијативу Удружења Јадовно 1941 да се страдање српског народа током Другог Светског Рата на територији НДХ назове именом "ПОКОЉ".
 
Дубоко сам уверен да термин геноцид као реч и као појам нема ни трунку до сада прихваћеног смисла тежине онога што претендује да означи и да више скрива него истински открива оно стварно и страшно што се десило, како у свом свом обиму, тако и у свој својој страхоти.
 
То што се десило, није ни данас престало, и неће никад док је  Тамо њих и  Нас.
 
Сматрамо да све оно што нема Име има озбиљан проблем са суштинским постојањем. Сведоци смо злонамерно смишљеног, организованог и систематичног потискивања и брисања сећања на геноцид/Покољ над српским народом у ДСР кроз деценије после рата, а у новије време и агресивног ревизионизма у разним сферама живота српске нације,
 
Тешка последица таквог затирања је да ни на међународној сцени никада није дошло до препознавања онога што се десило на тлу Независне Државе Хрватске.
 
Истовремено научили смо шта је Холокауст, шта је Порајмос, па и Метс Јегерн, имена геноцида својствена језику народа који су доживели Геноцид. Али, српски народ, за све ове деценије није се усудио, или није могао да се усуди да именује, да обележи својом речју ужас страдања преко милион јединки свог живог организма.
 
Ово је први пут у протеклих 75 година да се геноцид над србима именује и то тако јасним, тачним, својственим и свеобухватним именом као што је Покољ!
 
Ово име не оставља ни трун зазора или недоумице шта се махом догодило тадашњем Србину само због тога што је био Србин и што је био вере Православне, ако је само био надохват државног механизма тадашње НДХ на њеној територији.
 
Ономе коме је реч ПОКОЉ прејака, тешка и сматра је непримереном за употребу, рецимо у Просвети или Образовању, томе смета Истина, тај има проблем са признавањем Истине.
 
Дубоко смо уверени да је питање Жртве - питање идентитета српског народа, и надамо се да ће и Покољ као терминолошка одредница постати део нашег Идентитета.
 
Дипл. инж. Момчило Мирић, Удружење за одбрану ћирилице ,,Добрица Ерић''.
 
18.03.2019.
 
Momcilo Miric

Правна помоћ

Уживо ТВ Снага Народа

live TV

Преузмите stream за Ваш player!

winap windovs media tunein tunein2

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

cirilica dobrica eric
jadovno

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

Телефон: 011/409 22 84

Skajp адреса:  snaga.naroda2

Email:  [email protected]